Terapi for alle
Nadia Siddique, Familieterapeut

Parterapi

Det er vanlig å møte på utfordringer i et parforhold, samtidig som man ønsker å være sammen og dele nærheten og tosomheten. Parterapi kan være nyttig både for par som strever med blant annet konflikter, såre følelser, kommunikasjon m.m., og også for de som ønsker å forebygge ved å komme nærmere både seg selv og sin partner i et parforhold. Eksempler på det som kan jobbes med er:

Å utforske følelser og behov, nærhet, og tilstedeværelse. Videre å bli kjent med, mer bevisst, og eventuelt endre sine reaksjonsmønstre. Gjennom å utforske dine følelser og behov, kan du bli bedre på å forstå både deg selv og din partner, klare å uttrykke behovene deres og kommunisere på en måte som bringer dere nærmere hverandre. Det kan også jobbes med forebygging, reperasjon, eller sammen utforske veien videre.

Klinisk hypnose kan også kombineres med denne terapiformen, for å finne tilbake til forelskelsen, og jobbe med utfordringene et sted hvor det føles trygt og man har tilgang til alle sine ubevisste ressurser.